Bart de Vries voor Duchenne Heroes 2017!

Goed dat je op deze pagina bent beland! Jouw hulp kan ik namelijk goed gebruiken. Ik heb mij gecommitteerd aan deelname van de Duchenne Heroes in 2017. Een MTB event ter ondersteuning van de strijd tegen de ziekte van Duchenne. Help je mee?

Helpen kan door mijn deelname te sponsoren om zo tot het minimale bedrag van 2.500 euro te komen. Meer is natuurlijk beter :)

Natuurlijk sponsor ik!

Mooi! Via mijn profiel op de website van Duchenne Heroes kun je direct geld geven. Via mij kan natuurlijk ook, stuur me dan even een berichtje!

Ziekte van Duchenne?

30 tot 40% van ons lichaam bestaat uit spieren. Ze helpen ons om te lopen, te schrijven of iets te tillen. Als je met Duchenne Spierdystrofie wordt geboren, breken je spieren langzaam af en word je steeds minder sterk. Mensen met Duchenne missen een eiwit die zorgt voor stevigheid van spiercellen. Het zijn vooral jongens die Duchenne Spierdystrofie hebben. Wereldwijd 1 op de 3500.

Levensverwachting voor kinderen met Duchenne

3 jaar

Eerste tekenen van Duchenne worden opgemerkt.

8 jaar

Lopen kost veel moeite, Duchenne jongens hebben veel pijn en fysiotherapie is wekelijks nodig.

12 jaar

Operaties aan benen en rug zijn nodig om spieren te ondersteunen. De jongens worden afhankelijk van een rolstoel.

20 jaar

Continue beademing is nodig. Long- en hartspieren worden steeds zwakker, tot zij het begeven. Duchenne jongens overlijden op veel te vroege leeftijd.

De ziekte van Duchenne, breekt spieren langzaam af.