BAM! 3 dagen, 280 kilometer en een kleine 10.000 hoogtemeters! De meerdaagse MTB tocht door de Vogezen(Frankrijk) is klaar. Bij deze wil ik je meenemen in het plan voor deze zware, sportieve bikepacking tocht. Eerst in het kort enkele feiten om verder te gaan met de route op kaart. Uiteraard kun je de route ook downloaden voor als je er zelf nog eens met de mountainbike op uit wilt gaan!

>> Wil je zelf een route plannen? Kijk hoe ik een meerdaagse plan!

De feiten

De route bestaat uit 3 dagen en begint/eindigt bij een auberge nabij Lièpvre. Heel ontspannen maar op de fietsdagen zelf wordt het serieus trappen. Onderstaand overzicht geeft per fietsdag de afstand, het aantal hoogtemeters, de doelbestemming en de reisduur weer. Gezien de hoeveelheid hoogtemeters verwacht ik een gemiddelde snelheid van ca. 15km/u.

DagAfstandHoogtemetersDoelDuur (Fiets + pauze)
Dag 192 km3.000 hmTaintrux6 + 2 uur
Dag 297 km3.200 hmHohneck7 + 2 uur
Dag 391 km3.000 hmLièpvre6 + 2 uur

Hoogteprofiel

De zwaarte van de rit is een combinatie van afstand en hoogtemeters. In dit geval spelen de hoogtemeters een belangrijke rol. Onderstaande grafiek toont het grillige landschap en tevens het grote verschil tussen het laagste (237 m) en het hoogste punt (1.353 m).
Hoogteprofiel van Tour de Vosges(Vogezen) en VTT/MTB

Ontspannen slapen

In tegenstelling tot een "echte" bikepacking tocht kies ik voor sportieve ambitie. Verblijf in een Auberge/Hotel is dan wel zo ontspannen. Ik verblijf op de volgende plaatsen:

NachtVerblijfLocatie
Nacht 1 + 4Gites La PierreusegoutteLièpvre
Nacht 2Auberge La CharrioleTaintrux
Nacht 3Auberge du Pied du HohneckHohneck

Op de kaart

Onderstaande kaart is de route inclusief waypoints. De waypoints geven bakkers, restaurants en hotels aan die enigszins op de route liggen.

Download

Wil je de track als inspiratie gebruiken? Download hem via GPSies.com : Tour de Vosges en VTT.

Uiteraard zal ik na mijn reis ook vertellen hoe de route is bevallen!