Simpel gezegd is bikepacken een wat specifiekere vorm van een fietsvakantie. Bij bikepacking vormt de off-the-road fiets je vervoermiddel om daarmee vervolgens meerdere dagen te genieten van de vrijheid op de fiets.

Bikepacken met volledige vrijheid

Met je minimale gear ben je toch zelfvoorzienend. Je MTB is dan ook voorzien van speciale tassen(zie bikepack uitrusting) om te voorzien in eten, drinken, tentje, etc.

Bikepacking met volledige vrijheid (bron: bikepacker.com)

Het bikepacken heb ik een jaar of twee terug ontdekt en afgelopen jaar zijn de plannen concreet geworden. Een 4 daagse reis door Luxemburg maar dan nog wel in een "light" editie. Ik heb namelijk overnacht in ho(s)tels. Dit maakt dat het nog een stuk toegankelijker is om mee te starten maar is al wel een hele ervaring. Het lichtere geeft ook direct kansen.

Sportiever en lichter bikepacken

Het is voor mij een uitdaging om ook echte MTB trails te pakken en dit met een sportieve insteek te doen. Doorrijden dus! Een lichte fiets maakt dit makkelijker. Als je overigens alleen gaat, zoals ik deed, is het ook wel weer prettig om door dorpjes te komen om zo nog wat contacten te hebben gedurende de dag.

Mijn fiets voor de reis door Luxemburg

Op deze site wil ik je meer informeren over hoe je stappen kunt zetten naar je eigen bikepacking avontuur. Zo kan ik je meer vertellen over het plannen van een route, het regelen van de juiste uitrusting en overwegingen waar ik zoal mee te maken heb gehad.

Happy biking!